«Навчилися економити». Що показали заміри споживання електроенергії на Львівщині

11264 0
Бізнес тепер використовує менше ілюмінації, люди навчилися відмовлятися від певних приладів.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині провели заміри споживання електроенергії. За результатами дослідження енергетики виявили, що рівень споживання електроенергії в області залишається на рівні із минулорічним. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила речниця ПрАТ «Львівобленерго» Галина Петрушка.

«Ми завжди порівнюємо результати замірів із минулим роком, але зараз бачимо певну тенденцію, що люди навчилися економити. По-друге, була тепла погода, плюсова температура. Ці два фактори вплинули на рівень споживання. Бізнес тепер використовує менше ілюмінації, люди навчилися відмовлятися від певних приладів. Крім того, навіть коли сотня людей зайвий раз вимкне в квартирі лампочку, то це впливає і на загальну ситуацію. Львів’яни і мешканці області досить відповідальні щодо цього питання», – пояснила вона.

Читайте також: Львів'ян закликають не вказувати свої адреси на фейкових каналах про відключення світла

За її словами, ліміти споживання електроенергії залишилися на рівні, а не зменшилися, оскільки в області зараз проживає багато внутрішньо переміщених осіб, що також впливає на загальний рівень використання електроенергії на Львівщині.

«Все ж таки ми маємо міграцію на Львівщину із інших областей, бізнес також переїхав. Ті два фактори, що люди навчилися економити і була тепла погода, зрівнялися із фактором переїзду звичайних мешканців і бізнесу сюди», – зазначила вона.

Додамо, що у «Львівобленерго» зазначили, що точних цифр споживання не називають з міркувань безпеки.

Нагадаємо, що наразі дефіцит потужності в енергосистемі відсутній. Електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб покрити споживання. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!