Стало відомо, скільки на Львівщину летіло «Шахедів»

14344 0
Постраждалих та руйнувань немає.

Дві сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області – 18 травня о 20:55 та 19 травня о 02:22. У першому випадку була загроза ракетного удару з літаків МіГ-31 з території росії. У другому – небезпека удару дронів-камікадзе та ракет з МіГ-31 з російської території. Львівщину атакували безпілотники. Між 3 та 5 годинами ранку захисники з ПвК «Захід» знищили 5 бойових дронів «шахедів» над Львівською областю. Постраждалих та руйнувань немає. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Інші головні події минулої доби на Львівщині:

Міжнародна допомога. Ще 30 автомобілів передали британські аграрії для 24 ОМБр імені короля Данила. Позашляховики фермери із Великої Британії доставили учетверте. Загалом – близько 100 одиниць в межах акції Pickups for Peace («Пікапи для миру»). Ініціативу започаткував британський фермер Марк Лерд, який із 2014 року допомагає Україні. Його підтримали десятки колег зі Сполученого Королівства.

Реконструкція очисних споруд. У Давидівській ТГ розпочали реконструкцію каналізаційних очисних споруд. Мета – відновити фізично застарілі каналізаційні очисні споруди, загальною продуктивністю 500 м3/добу, для очищення господарсько-побутових стічних вод від села Давидів.

Читайте також: Львівщину уночі атакували «Шахеди», без постраждалих

Спортивні ініціативи. Цього літа у 48 громадах Львівської області мають запрацювати координатори національної програми Активні парки, яка забезпечуватиме систематичні спортивні активності для місцевих у форматі відкритих тренувань, флешмобів, змагань та інших креативних форм оздоровчої рухової активності.

Благодійна акція. У Городку до Дня вишиванки організували благодійну акцію та зібрали 173 тисячі гривень. За ці кошти придбають пікап для захисника із Городоцької громади.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!