Стало відомо, скільки населених пунктів вже звільнили на Херсонщині та Харківщині

839 0
У звільнених районах відновлюють роботу електроенергії, а також відновили видачу пенсій та фінансової допомоги постраждалим українцям.
Фото: defence-ua.

Фото: defence-ua.

Збройні Сили України звільнили на Херсонщині 88 населених пунктів, а на Харківщині — 551 населений пункт.

Джерело: заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко під час брифінгу.

«Станом на сьогодні у Харківській області звільнено 551 населений пункт, на Херсонщині деокуповано 88 населених пунктів», – сказав він.

Читайте також: Росіяни покидають Херсон, але святкувати перемогу ще рано

За його словами, у звільнених районах відновлюють роботу електроенергії, а також відновили видачу пенсій та фінансової допомоги постраждалим українцям. Також там проживає 11 827 мирних жителів, яким надають необхідну гуманітарну допомогу.

Читайте також: путін і лукашенко створюють військо. Що чекає Україну

Нагадаємо, поразка окупаційних військ у Лимані свідчить про те, що утримання позицій у Луганській області хвилює російського диктатора володимира путіна значно менше, ніж південь України. Українські й російські джерела вказують на те, що російські війська продовжують зміцнювати оборону в Херсонській і Запорізькій областях, попри недавній обвал фронту у Харківській області, а тепер – і на півночі Донецької.
 
Антоніна Костик
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!