Київ

Стало відомо скільки втратив Київ через безплатне паркування

690 0
Збитки обраховуються мільйонами гривень
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Вимушено запроваджене безплатне паркування на муніципальних майданчиках Києва завдало збитків міському бюджету на мільйони гривень. Про це пише Суспільне.

«Сам Київтранспарксервіс теж постраждав від недбалості. Адже кошти, що надходять за паркування в кількості 40%, зараховуються саме на рахунок комунального підприємства. Інші 60% направляються до бюджету столиці», — поінформували у Київтранспарксервісі.

Планове надходження в бюджет за оплату паркування через мобільний додаток на 2023 рік повинно складати 121 мільйон гривень, тобто близько 10 мільйонів на місяць, однак ці кошти не надходять до бюджету.

Як зазначили у відомстві, безкоштовне паркування обходиться Києву близько 350 000 гривень недоотримання в бюджет щодня.

Нагадаємо, оплату паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс» тимчасово призупинено до завершення юридичних процедур, пов'язаних із оновленням договорів. 

Звертаємо увагу, що інспектори з паркування тимчасово не штрафуватимуть водіїв за несплату паркування.

Утім місто закликає автовласників паркуватися відповідно до Правил дорожнього руху, у спеціально відведених для цього місцях. Адже за порушення ПДР передбачені штрафи, які продовжують діяти.

Також нагадуємо, що на вулицях міста працюють «паркувальники»-шахраї, які вимагають у водіїв готівку. Про такі випадки треба повідомляти поліцію.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!