Стало відомо, звідки на Львівщину летіли ракети

7470 0
Ракети запускали з літаків стартегічної авіації.
Фото: Іван Станіславський / Твоє Місто

Фото: Іван Станіславський / Твоє Місто

Повітряна тривога. Вчора, 30 жовтня, доба минула без сповіщень про повітряну небезпеку. Однак сьогодні вранці, 31 жовтня, о 07:23, почалась повітряна тривога, яка тривала до 10:07. За попередньою інформацією, запуск ракет з літаків дальньої авіації зі східного напрямку. На Львівщині військові Сил протиповітряної оборони збили ворожі ракети.

Джерело: голова Львівської ОВА Максим Козицький

Очільник Львівщини також повідомив про головні події у Львові та області за минулу добу. 

Читайте також: На Заході України приземлили п'ять крилатих ракет

Прихисток переселенців. Так, двома евакуаційними потягами у Львів з епіцентрів бойових дій прибули ще 104 людини. Також до Перемишля зі Львівщини чотирма потягами вирушили 549 осіб.

Перетин кордону. Через пункти пропуску у Львівській області з України за добу виїхали 20 тисяч 673 людини. На в’їзд оформили 24 тисячі 414 українців.

Диверсії. Поліція області опрацювала 1080 звернень щодо підозрілих осіб та об‘єктів.

Відключення електропостачання. Від сьогодні на Львівщині та по всій Україні запроваджують графік погодинного відключення електроенергії. Фахівці «Львівобленерго» поділили споживачів області на 3 групи. Усі деталі на сайті «Львівобленерго».

«Через удари по об'єктах критичної інфраструктури, до яких держава-терорист вдалася сьогодні, в Україні вводять екстрені відключення електроенергії. Про ситуацію на Львівщині повідомлю згодом. Маємо з розумінням поставитись до цієї спільної для усіх проблеми, допомогти нашим енергетикам – економією та дати гідну відсіч ворогу на всіх фронтах», – наголосив Козицький.

Читайте також: В Україні вводять екстрені відключення електроенергії

Нагадаємо, вранці, 31 жовтня, по всій Україні оголосили повітряну тривогу. У низці областей чути звуки вибухів, у очільники ОВА повідомляють про роботу ППО.  На Заході країни силами та засобами повітряного командування «Захід» знищено 5 крилатих ракет. Загалом українські військові збили 44 ракети з понад 50 випущених. 

Державна служба з надзвичайних ситуацій України попереджає мешканців про високу загрозу ракетних ударів 31 жовтня. Повідомлення надсилають на мобільні телефони мешканців.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!