Стали відомі деталі сьогоднішнього обшуку у Львові на FESTrepublic

23377 0
Детективи БЕБ стверджують, що холдинг платив працівникам «тіньову» зарплату.

У вівторок, 17 жовтня, детективи Бюро економічної безпеки прийшли з обшуками в офіс ресторанного холдингу FESTrepublic. Увечері у пресслужбі БЕБ повідомили деталі.

«Детективи БЕБ у Львівській області викрили схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах холдингом, до складу якого входять 60 ресторанів та торгових точок», – йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронці, близько 2 000 співробітників закладів, що входять до холдингу, отримують заробітну плату двома частинами: одна – офіційна, мінімальна зі сплатою всіх обов’язкових платежів, а інша – неофіційна.

«Кожен співробітник під час прийому на роботу оформлював до картки для виплат заробітної плати дублікат, який передав до відділу кадрів. Надалі, використовуючи цей дублікат, представник головного офісу зараховував другу частину зарплати кожному співробітнику, зазначаючи у призначенні платежу «власне поповнення рахунку», – кажуть у БЕБ.

У пресслужбі також наголошують, тіньова заробітна плата надходила на картки для виплат один два рази на місяць. У такий спосіб компанія начебто ухилялась від сплати військового збору, Єдиного соціального внеску, що має сплачувати підприємство та ПДФО. Попередньо збитки завдані державному бюджету складають понад 50 млн грн.

«За попередньою інформацією, згадувані заклади, не використовували РРО під час розрахунків та отримували оплату від клієнтів готівкою. Надалі кошти передавали до головного офісу у Львові. Під час обшуку у приміщенні головного офісу холдингу детективи виявили службову документацію, що свідчить про нелегальні господарські операції, готівку, чорнові записи, печатки тощо», – зазначають у БЕБ.

Тим часом один зі співзасновників закладу, Юрко Назарук, відреагував на обшуки:

«Якось здавалось, шо під час війни - всі на одній стороні, бо ворог один. Але є й ше інші сторони і війні. Маємо сьогодні на FESTrepublic класичні маски-шоу. В шоломах з автоматами, броніках – все як на фронт відправляли. Центральний арарат СБУ залучили – під час війни fesrepublic штурмувати. Спеціальна опергрупа приїхала зі столиці. Насправді нічого нового – діяльність фопів в ресторанах, зарплати – господарська діяльність. Нібито кримінальна справа.
Хоча до сих пір жодного запита, звернення. Типу, як даішники шо в кущах сиділи. Тепер є нова фірма з тими ж персонажами – лиш тепер БЕБ називається. Ну ми тепер гордо в тій ж компанії шо й Нова Пошта, Rozetka та інші достойні люди. Які вже попереджали, що нічого, на жаль, не змінилось. Ворогів знайдено. Тепер купу часу будемо займатись не донатами, війною, а бебом», – написав він у Facebook.
 

Наразі тривають слідчі дії. Додамо, у повідомленні Бюро економічної безпеки не вказано назви закладу, де тривали обшуки. Однак, як повідомляло Tvoemisto.tv раніше, саме сьогодні такі дії відбувались на території FESTrepublic у Львові. Інформацію про це підтвердив PR-директор холдингу Тарас Маселко.

Для довідки

Холдинг емоцій «!FEST» – мережа концептуальних авторських ресторанів та напрямків, заснована у Львові 2007 року трьома підприємцями: Андрієм Худо, Дмитром Герасімовим та Юрком Назаруком.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

ТЕГИ: обшук, БЕБ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!