Стало відомо, хто дав хабар адвокату коригувальника ударів по Яворівському полігону

7373 0
Він отримав понад 4 тис. доларів за вплив на суд щодо зміни запобіжного заходу одному зі своїх підзахисних.
АДВОКАТ ЯРОСЛАВ ГАНДЗЮЛЕВИЧ. СУСПІЛЬНЕ ЛЬВІВ

АДВОКАТ ЯРОСЛАВ ГАНДЗЮЛЕВИЧ. СУСПІЛЬНЕ ЛЬВІВ

Галицький райсуд Львова застосував до адвоката Ярослава Гандзюлевича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави. Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 15 серпня.

Як йдеться у повідомленні, 14 червня цього року двоє чоловіків проникли всередину житлового будинку і викрали майна  на 50 тисяч гривень. Того ж дня підозрювані були затримані. За крадіжку під час війни їм загрожує від 5 до 8 років увʼязнення. Чоловіків узяли під варту із альтернативою застави в 214,7 тисяч гривень. Один із них через тиждень заставу вніс, при цьому закордонний паспорт не здав і на початку липня через пункт пропуску Могилів-Подільський покинув територію України. Сьогодні він оголошений у розшук.

Іншого підозрюваного захищав адвокат Ярослав Гандзюлевич. За версією слідства, на початку липня у нього виник намір отримати неправомірну винагороду в знайомої свого клієнта за вплив на суддю Яворівського районного суду Львівської області щодо зменшення суми застави.

Читайте також: У Львові затримали адвоката, який отримав понад 4 тисячі доларів хабаря 

Захисник призначив жінці зустріч 19 липня неподалік Львівського академічного обласного театру ляльок, що на площі Данила Галицького, і начебто висунув вимогу про передачу йому 100 доларів для налагодження контакту з третьою, на даний час невстановленою, особою за вплив на суддю у питанні зменшення застави. 22 липня у ресторані «Медівня» громадянка передала адвокату 100 доларів як першу частину неправомірної вигоди. У подальшому під час неодноразових зустрічей у липні-серпні, а востаннє 7 серпня у кафе «Вірменка» Гандзюлевич нібито висловлював вимогу про передачу йому 4 175 доларів.

9 серпня близько 11.45 у піцерії «Chicago» в місті Новояворівськ жінка передала адвокату попередньо помічені правоохоронцями гроші 4 175 доларів, з яких 1000 доларів США призначалися самому Гандзюлевичу за виконану роботу, 175 доларів — оплата витрат адвоката на харчування і пальне, а 3000 доларів —призначені для третьої, на даний час невстановленої, особи за вплив на суддю. Одразу після цього адвоката затримали і гроші вилучили.

При обранні запобіжного заходу Гандзюлевич мав двох захисників, які тримання під вартою заперечували. Ризики, на їх думку, не доведені і, з огляду на міцні соціальні звʼязки, вони просили застосувати до клієнта запобіжний захід у вигляді особистого зобовʼязання.

Суд ухвалив взяти Гандзюлевича під варту з альтернативою 214,7 тисяч гривень. Така ж застава є у клієнта Гандзюлевича, в інтересах якого він начебто хотів узяти хабар.

Читайте також: Правоохоронці повідомили деталі затримання посадовця міської ради

Відомо, що 9 серпня до Яворівського райсуду у справі про крадіжку Гандзюлевич не зʼявився. Він уже був затриманий. Його підзахисному залучили адвоката із центру безоплатної вторинної правової допомоги. У подальшому підозрюваному в крадіжці продовжили запобіжний захід на тих же умовах, не зменшуючи заставу.

Нагадаємо, у середу, 9 серпня, у Львові правоохоронці затримали юриста під час одержання хабара. Затриманим виявився відомий львівський адвокат Ярослав Гандзюлевич. 

Ярослав Гандзюлевич відомий як захисник коригувальника ракетних ударів по Яворівському полігону, колишнього КГБіста Олександра Косторного та колишньої очільниці Львівської обласної організації партії «Опозиційна платформа – За життя», соратниці Віктора Медведчука Інни Іваночко. Ці справи перебувають на розгляді у львівських судах.

Також він захищав колишню львівську журналістку Олену Бойко (Віщур), яку судили за посягання на територіальну цілісність України. Наразі невідомо, кому зі своїх підзахисних адвокат обіцяв посприяти у пом’якшенні запобіжного заходу.

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!