Стали відомі шість ультимативних вимог Росії до України

15343 0
Ці вимоги передбачають зміну Конституції України.
Фото: Zn.ua

Фото: Zn.ua

Росія висунула Україні шість вимог. Про це ZN.UA повідомили дипломатичні джерела.

  1. Відмова від руху до НАТО. Нейтральний статус України. 
  2. Російська мова – друга державна. Скасування всіх законів, що її обмежують.
  3. Визнання Україною Криму російським.
  4. Визнання Україною незалежності ДНР та ЛНР в адміністративних межах областей (включно з нині контрольованими Україною територіями).
  5. «Денацифікація». Заборона діяльності ультра-націоналістичних, нацистських та неонацистських партій та громадських організацій, скасування чинних законів про героїзацію нацистів та неонацистів.
  6. «Демілітаризація України». Повна відмова від наступального озброєння, під яке при бажанні можна підвести будь-які види озброєнь.

До речі, навіть президент Франції Еммануель Макрон назвав неприйнятними вимоги президента Росії Володимира Путіна, які той висуває для припинення війни в Україні. Крім того, Макрон сумнівається, що Путін здатний зараз вести відверті переговори та щось запропонувати.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після переговорів із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим заявив, що Росія припинить вогонь, якщо Україна піде на умови Путіна, але це означало б, що Україна здається.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!