Starlink Ілона Маска відкриє представництво в Україні

4294 0
Сьогодні вже понад десять тисяч станцій допомагають ЗСУ бути на зв'язку.
Супутники Starlink на орбіті (ілюстрація — Teslarati.com)

Супутники Starlink на орбіті (ілюстрація — Teslarati.com)

Проєкт супутникової платформи зв'язку Ілона Маска Starlink розпочав роботу над відкриттям свого представництва в Україні. Про це повідомив міністр цифрових трансформацій Михайло Федоров. 

«Сьогодні ми отримали чергову позитивну новину — Starlink розпочав роботу на відкриттям представництва в Україні! Зі свого боку я надав доручення відповідним органам, щоб необхідні процедури з атестації, вимірювань та надання частот відбулися якнайшвидше. Буду детально інформувати вас про перебіг цих робіт», – написав він.

Федоров зазначив, що на самому початку війни звернувся до Ілона Маска з проханням надати Україні Starlink. Вже наступного дня ми отримали від нього позитивну відповідь, а ще за тиждень — перші 500 станцій Starlink з безкоштовною прошивкою під Україну були на складі в Україні. 

Він додав, що сьогодні понад десять тисяч станцій допомагають ЗСУ бути на зв'язку та реалізовувати спеціальні операції, підтримують роботу критичних енергетичних та телекомунікаційних об'єктів, закладів охорони здоров'я та навіть посівну кампанію.

Читайте також: Львівщина отримала супутникові тарілки Starlink від Ілона Маска

Нагадаємо, що 28 лютого Україна вперше отримала супутниковий зв’язок Starlink від компанії Ілона Маска. Крім того, Ілон Макс планує збудувати в Україні після війни наземну станцію Starlink, щоб якість супутникового інтернету у наших містах була кращою. 

Також зазначимо, що проект Starlink створила компанія SpaceX Ілона Маска. Це супутникова система, завдяки якій можна отримати доступ до інтернету у важкодоступних куточках Землі. Starlink не залежить від традиційної інтернет-інфраструктури, тому його не можна легко відключити. Він більш стійкий до кібератак, тому в умовах війни потрібен Україні.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!