Консульство Польщі у Львові змінило правила запису на отримання шенгенської візи

28107 0
З 3-го квітня консульство Польщі у Львові та VFS Global впроваджують нову програму реєстрації клієнтів. Перелік необхідних документів залишається незмінним.

Як повідомив на прес-конференції Генеральний консул Польщі в Україні Вєслав Мазур, нова програма реєстрації вже впроваджена у візових центрах Харкова, Києва, Одеси та Луцька та зарекомендувала себе з найкращої сторони. У Львові нова програма розпочне діяти з 3-го квітня.

Як зареєструватися у візовому центрі за новою програмою, можна дізнатися тут. Процес реєстрації у консульстві не змінився. Генеральний консул Польщі також зазначив, що перелік необхідних документів залишився незмінним, спростилася лише сама процедура.

Читайте також: Як виготовити закордонний паспорт у Львові: актуальна інформація

«Нова програма реєстрації покликана зробити подання документів якіснішим та легшим, забрати навантаження від людини та перекласти його на візовий центр. Ми часто отримували скарги про неможливість додзвонитися у Консульство та незручність реєстрації, тому ми розробили нову програму. Також хочемо вилучити з процесу третіх осіб», – сказав Вєслав Мазур.

До квітня процедура реєстрації відбуватиметься і за старою схемою. «Стара програма діятиме паралельно з новою три місяці, аби усі, хто хоче отримати візу, звикли до нових умов. Якщо хтось оплатив послуги візового центру до введення нової програми реєстрації, матиме змогу пройти усю процедуру реєстрації за старою схемою», – зауважив Генеральний консул.

Читайте також: Куди українці можуть їхати без віз у 2017-му році. Перелік країн

Як зазначила раніше  у коментарі для Tvoemisto.tv речниця Генерального консульства РП у Львові Юлія Зініч, спростилася процедура реєстрації для отримання віз.

«Зараз треба йти в банк, платити за послуги візового центру, після чого людина отримує номерок. Згодом потрібно кілька разів дзвонити у візовий центр, дізнаватися, чи є дати, які вам підходять, – пояснила вона. – Тепер усе буде навпаки: людина оплачує послугу візового центру, вказує свій мобільний. Упродовж трьох днів після оплати вам передзвонюють та пропонують дату. Тобто не варто вже ані реєструватися на сайті, ані дзвонити по кілька разів. Така система вже введена у багатьох консульствах України та дала позитивні результати».

Детальніше читайте тут: Польща запроваджує нові правила для реєстрації на отримання Шенгенської візи. Інструкція

З переліком необхідних документів та правилами отримання шенгенської або національної візи, а також дозволу на місцевий прикордонний рух можна ознайомитися на сайті Генерального Консульства Польщі у Львові або на сайті VFS Global.

Додамо, що нова програма реєстрації стосується тільки  подання документів на отримання шенгенської, національної візи, а також дозволу на місцевий прикордонний рух у Консульстві Польщі. 

Також у консульстві просять реєструватсия тоді, коли зібрано повний перелік документів та вказувати актуальний номер телефону, адже виклик можна отримати вже через 7 днів. Якщо протягом трьох місяців Вам не вдалося з'явитися у візовий центр, кошти клієнта повертаються.

Підготував Ярослав Сиваківський


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!