Столична влада продовжує рекультивацію полігону твердих побутових відходів у Підгірцях

2244 0
Полігон твердих побутових відходів № 5 розташований у с. Підгірці Обухівського району. Він приймає основну частину відходів, що утворюються в Києві.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Київрада у 2018-му прийняла рішення закрити ТПВ № 5 у селі Підгірці Обухівського району Київської області. Останні роки тривав процес рекультивації. Зараз іде укріплення дамб на першій та другій ділянках полігону. Ці роботи необхідні, щоб не допустити виникнення аварійних ситуацій та не втратити результати вже проведених заходів у рамках реконструкції та рекультивації через погодні умови. Про це інформує КМДА.

Відповідно до пунктів європейських директив у сфері поводження з побутовими відходами, влада міста Києва прийняла рішення про безпечне закриття полігону відповідно до технологічних вимог. У 2021 році розпочалася рекультивація об'єкта, чому передувало виконання низки підготовчих робіт із реконструкції та укріплення.

Читайте також: проспект ЄС замість Повітрофлотського

За словами заступника голови КМДА Миколи Поворозника, уже під час війни будівельники укріпили дамби на першій та другій ділянках полігону, облаштували фільтратний дренаж та побудували дорогу вздовж об’єкту.

«Ми розуміємо, що реконструкцію та рекультивацію не можна припиняти, щоб не втратити те, що вже зроблено під впливом несприятливих погодних умов. Так, необхідно виконати технологічні роботи щодо накриття дренажного шару, що вже насипаний, іншими компонентам – плівкою, геотекстилем, ґрунтом», – зазначив Микола Поворозник.

Читайте також: "Чому ви не на фронті?": скандал у столичному університеті

Згідно з розробленим проєктом, який передбачає укріплення дамб, укриття інертним ґрунтом першої карти полігону та поетапне припинення складування на ній сміття.

На полігоні місто провело нараду, де взяли участь фахівці Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА, компанії «Київспецтранс», що є оператором полігону та представники об’єднаних територіальних громад населених пунктів, що розташовані поблизу полігону.

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!