Київ

Столичний театр Франка скасував участь у театральній Олімпіаді в Будапешті через росіян

749 0
Спершу організатори запевняли, що у програмі не буде представників росії.
Фото: театр Франка

Фото: театр Франка

Національний театр імені Франка скасував участь у театральній Олімпіаді в Будапешті. Причиною стала участь росіян у програмі, йдеться в офіційному повідомленні. 
 
Театр погодився взяти участь в Олімпіаді зі спектаклями Кар'єра Артуро Уї та Калігула, оскільки чотири місяці тому отримав від її організаторів запевнення, що у програмі не буде представників країни-агресорки.
 

Як зазначають представники театру, погоджуючись на участь, театр неодноразово наголошував, що «заклики до пошуку «діалогу без політики» та відновленню «зруйнованих мостів» із російськими митцями є абсолютно неприйнятним».

Проте нещодавно програма Олімпіади була доповнена виставою REX у постановці художнього керівника Александрінського театру Валерія Фокіна, а також кінофільмом Петрополіс з російським актором Антоном Шагіним у головній ролі, який активно підтримує війну проти України.

«Наш театр щиро прагнув доєднатися до великої світової театральної події та провів велику роботу з підготовки показу українських вистав у Будапешті, але ми не можемо погодитися з сумнівним «сусідством» у програмі Театральної Олімпіади. Театр Франка розуміє важливість презентації української культури за кордоном та постійно працює над розвитком міжнародної співпраці з колегами з усього світу. Водночас ми дотримуємося непохитної позиції щодо неможливості участі у міжнародних заходах, на які запрошуються представники країни-терориста та особи, які виправдовують агресію Росії», — йдеться у заяві театру.

Нагадаємо, Київ анонсував традиційний дайджест мистецьких подій у столиці із 1 до 7 травня. 

 

ТЕГИ: театр

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!