Студентів у Львові безкоштовно тестуватимуть на Covid-19

2328 0
Це має дозволити оперативно виявляти випадки захворювання серед найактивнішої категорії населення та своєчасно переривати ланцюги поширення.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Від сьогодні лабораторія науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни ЛНМУ ім. Данила Галицького розпочала безплатне тестування на Covid-19 студентів львівських навчальних закладів вищої освіти. Про це повідомляє керівниця відділу комунікації і промоції закладу Людмила Майор.

Читайте також: У світі почали використовувати нові тести на Covid-19. Що це і чи будуть вони в Україні

Працює це наступним чином: за підозри на коронавірус студент звертається до адміністрації свого навчального закладу, яка, своєю чергою, формує списки тих, у кого потрібно відібрати мазки для дослідження. Далі ці списки передають у заклад охорони здоров’я, що скеровує мобільну бригаду для відбору мазків у студентів. Після цього мазки доставляють у лабораторію НДІ епідеміології та гігієни. Упродовж 24 годин вона видає результат дослідження методом ПЛР.

На думку головної епідеміологині Львівщини Наталі Тімко, цей проєкт дозволить оперативно виявляти випадки захворювання серед найактивнішої категорії населення – молоді, та своєчасно переривати ланцюги його поширення. Планують щодня обробляти до 100 проб біологічно активних матеріалів, що надходитимуть від вишів Львова. Першими сьогодні надіслали мазки проб студентів з підозрою на коронавірус Львівської музичної академії.

Ректорат Академії, де індивідуальні заняття розпочнуться 30 листопада, звернувся до студентів, аби ті перед початком занять – 25, 26, 27 листопада в студентському гуртожитку пройшли безкоштовний тест-ПЛР тест. Студенти, які не пройдуть заплановане тестування, до занять не допускатимуть. Інші тести до уваги братись також не будуть.

Читайте також: «Людям можна говорити правду». Уляна Супрун про коронавірус, карантин і «золоту середину»

Нагадаємо, що лабораторія науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни ЛНМУ ім. Данила Галицького розпочала тестування на Covid-19 з перших тижнів пандемії – з квітня 2020, провівши за цей час понад 10 000 досліджень методом ПЛР та понад 3 000 ІФА.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!