Київ

Студенти КНУ імені Шевченка звинувачують викладача у сексизмі і проросійській позиції

643 0
Звернення з вимогою звільнити викладача підписали понад 170 студентів інституту журналістики

Студенти Навчально-наукового інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка вимагають звільнити викладача Микиту Василенка. Про це заявила студентка четвертого курсу ННІЖ та військовослужбовиця Оксана Паращак. 

За її словами, на лекціях Василенко зокрема казав, що «жінки можуть чогось досягнути лише в чотири способи: чоловік, коханець, батько, брат».

Ще влітку з вимогою звільнити Василенка через «відверту проросійську та сексистську позицію» студенти звернулися до тоді ще директора інституту Володимира Різуна. Лист підписали понад 170 студентів інституту. Утім, за словами Паращак, Різун заявив, що не має повноважень кваліфікувати аудіодокази як порушення.

 

@journalist_ka #кнушевченка #сексизм #жінкавоїн #жінкавармії #військова #нгу #кну #гендернарівність #армія #фемінізм ♬ The Champion - Lux-Inspira
 

 

Після цього Паращак від імені студентів звернулася до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця. Той в січні відповів, що комісія Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка визнала факти порушення етики. На основі цього рішення Василенкові та очільниці кафедри періодичної преси ННІЖ Тетяні Приступенко винесли догани.

Як пише The Village Україна, зараз Студпарламент працює над тим, щоб знову зібрати Етичну комісію з новими доказами та домогтися другої догани і відсторонення Василенка від викладання.

Василенко в коментарі «ТСН» заперечив усі обвинувачення і додав, що «змушений подати до суду» на Паращак. Перед цим, заявив він, попередить керівництво університету та порадиться з колегами. За словами Василенка, в нього є підстави вважати, що це нібито «проплачена провокація», повʼязана з його викладацькою та видавничою діяльністю.

Зазначимо, що Микита Василенко є батьком української журналістки Соні Кошкіної.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!