Київ

Студенти КНУБА закликають перейменувати вулицю на честь інженера чотирьох мостів у Києві

934 0
Професор Георгій Фукс, на честь якого планують перейменувати вулицю, навчався, пізніше викладав у КНУБА.
Колаж Tvoemisto.tv

Колаж Tvoemisto.tv

Студенти Київського національного університету будівництва та архітектури на сайті Київради створили петицію про перейменування вулиці Вузівської на честь українського інженера-будівельника та проєктувальника мостів Георгія Фукса. Станом на 19 годину під зверненням підписалися понад 530 киян.

Як зазначається у тексті петиції, Вузівська вулиця отримала свою назву від розташування на ній корпусів Київського інженерно-будівельного інституту – зараз КНУБА. Абревіатура «вуз» взята від російського «высшее учебное заведение», тому, на думку автора петиції, нинішню назву потрібно змінити. 

Натомість професор Георгій Борисович Фукс навчався, а потім викладав у КНУБА. За життя написав 40 публікацій та спроєктував 16 винаходів у галузі мостобудування. Він проєктував 4 мости у Києві: Подільський, Південний, Північний, міст Метро, а також вантовий міст через Даугаву в Ризі, Латвія.

 

До слова, кияни зареєстрували петицію з проханням надати охоронний статус будівлям Першого міського водогону 19 століття, що на Володимирському узвозі.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!