Студенти «Львівської Політехніки» мітингуватимуть проти дружини скандального бізнесмена Гринкевича. Оновлено

51979 0
Головна вимога студентів – відсторонення Світлани Гринкевич від навчального процесу на період досудового розслідування справи її чоловіка.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Студенти НУ «Львівська Політехніка» мітингуватимуть за відсторонення викладачки Світлани Гринкевич, дружини скандального бізнесмена Ігоря Гринкевича. Про це стало відомо Tvoemisto.tv  від студентів-організаторів.

Мітинг відбудеться у п’ятницю, 12 січня, о 13:30 біля головного корпусу «Львівської Політехніки» на вул. Степана Бандери, 12. Метою є привернення уваги громадськості до цієї справи, вираження нетолерантності студенства до корупції і розкрадання армії. 

Головна вимога студентів – відсторонення Світлани Гринкевич від навчального процесу на період досудового розслідування справи її чоловіка. 

«Акція є мирною і проводиться згідно з чинним законодавством України. Отже, заборонено все, крім плакатів, включно з наклеюваннями наліпок, псуванню майна університету, перекриванню доріг, піротехніка і тд. До плакатів є декілька простих вимог: ніякої рашиської символіки та мемів з рашистських пабліків»– зазначив один з організаторів мітингу Роман.

Зазначимо, що Світлана Гринкевич викладає маркетинг в Інституті економіки і менеджменту «Львівської Політехніки» від 2021 року. Натомість із 8 січня 2024 року вона попросила відпустку в університеті «у зв’язку із сімейними обставинами».

ОНОВЛЕНО

У четвер, 11 січня, професорку Львівської політехніки, дружину підозрюваного в хабарництві бізнесмена Ігоря Гринкевича – Світлану Гринкевич звільнили з роботи. Вона написала заяву за власним бажанням. 

Організатори Tvoemisto.tv повідомили, що мітинг скасували.

Нагадаємо, що нещодавно львівський підприємець Ігор Гринкевич намагався підкупити керівника слідчого управління ДБР за 500 тисяч доларів. Він намагався повернути арештоване у кримінальному провадженні майно. Tvoemisto.tv зібрало інформацію про найбільш резонансні скандали навколо сім'ї Гринкевичів та те, які масштабні проєкти отримала у підряд одна з їхніх компаній у матеріалі.

Додамо, що після розголосу Львівська обласна рада розірвала меморандум про співпрацю з благодійним фондом «Hope.Ua», який належить Ігорю Гринкевичу. Міноборони України також розірвало укладені угоди з компаніями, які пов'язані з сім'єю Гринкевичів. 

Наталія Вареник

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!