Тимчасові шпиталі у Львові облаштують у поліклініках

3094 0
У Львові хочуть розгорнути додатково 700 ліжок для лікування хворих із Covid-19.
Фото: Володимир Барчук

Фото: Володимир Барчук

Сьогодні, 11 березня, на пленарному засіданні сесії Львівської міськради депутати прийняли ухвалу про створення комісії, яка займатиметься облаштуванням тимчасових шпиталів на базі Лікарні швидкої допомоги та 8-мої лікарні. За неї проголосували 52 депутати. 

Читайте також: Наметів не буде. Садовий розповів про тимчасові госпіталі для хворих із коронавірусом

Керівниця юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич пояснила, що комісія повинна обстежити приміщення, які необхідно додатково облаштувати для лікування хворих. 

До квітня місто має розгорнути щонайменше 700 додаткових місць для лікування хворих на коронавірус. Комісія повинна з’ясувати можливості, які має лікарняна мережа, зокрема денні стаціонари у деяких міських поліклініках. Можливо, пацієнтів із лікарні швидкої медичної допомоги та 8 міської клінічної лікарні скеровуватимуть у денні стаціонари деяких міських поліклінік, таким чином вдасться збільшити кількість місць для пацієнтів із коронавірусом у цих лікарнях.

Керувати такою комісією буде перший заступник міського голови Андрій Москаленко. Також у склад включать голову профільної депутатської комісії Валерія Веремчука, представника департаменту ЖКГ, юридичного департаменту і керівників двох лікарень медзакладів.

Комісія має провести оцінку придатності будівель для розміщення тимчасових шпиталів та перепрофілювання денних стаціонарів до роботи у цілодобовому режимі для лікування пацієнтів з соматичною патологією за адресами:
 
  • Вул. Гетьмана І. Мазепи, 25 (поліклінічне відділення № 2 КНП “1-а міська клінічна лікарня ім. Князя Лева“);
  • Вул. В. Навроцького, 23 (амбулаторія сімейної медицини № 4 КНП “4-а міська поліклініка м. Львова“).
  • Вул. Я. Стецька, 3 (КНП “4-а міська клінічна лікарня м. Львова“).
  • Вул. В. Симоненка, 2 (КНП “2-а міська поліклініка м. Львова“).
  • Просп. Червоної Калини, 68 (КНП “4-а міська поліклініка м. Львова“).
  • Вул. Медової Печери, 1 (КНП “6-а міська поліклініка м. Львова“).
  • Вул. І. Виговського, 32 (КНП “5-а міська поліклініка м. Львова“)

Читайте також: Коронавірус став агресивнішим. Львів’ян закликають дотримуватися карантину

Для облаштування резервних місць для лікуваннях хворих із коронавірусом із міського бюджету виділять 18 млн грн. Ці кошти перекинуть на дві базові опорні міські лікарні.

Вікторія Савіцька

 

 

 

 


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!