На правах реклами

Сучасні котельні на даху. Safe Town пропонує ефективне і безпечне рішення

2690 0
Мешканці незалежно від пори року матимуть можливість самі вмикати/вимикати систему опалення та теплопостачання у своїх квартирах.

Будівельна компанія «Нова оселя» впроваджує у своєму житловому комплексі Safe Town (вул. Кульпарківська, 96) альтернативну систему теплопостачання – котельню на даху. Окрім квартир зі звичним для багатьох індивідуальним опаленням, у частині секцій цього комплексу будуть встановлені сучасні котельні від компанії Buderus.

Цей житловий комплекс об’єднуватиме будівлі з індивідуальним опаленням, і ті, що будуть оснащені сучасними котельнями від компанії Buderus.

Керівник відділу продажу Роман Вікарчук розповідає про нову систему теплопостачання для секції «Г» житлового комплексу Safe Town: «Котельня на даху – це автономна система, яка забезпечує опалення та гарячу воду у квартирах. Обладнання включає трубопроводи, теплообмінник для приготування гарячої води та регулювальну арматуру системи опалення. Основним та надзвичайно зручним елементом системи котельні є поквартирні теплові пункти.

Вони дають можливість мешканцям (незалежно від пори року) самим вмикати/вимикати систему опалення та теплопостачання у своїх квартирах. Така система схожа на індивідуальне опалення котлами у квартирі, коли люди самі контролюють споживання тепла та використовують його за потреби. Оскільки котельня забезпечує і гаряче водопостачання, її функції доступні цілий рік».

Які переваги має дахова котельня над індивідуальною та централізованою системами опалення?

  • Використання сучасних конденсаційних котлів зменшує споживання газу до 15%;
  • Дахова котельня дає можливість віддалено керувати теплоносієм та налаштовувати його параметри, контролювати витрати тепла та гарячої води, вмикати та вимикати в будь-який час;
  • Обслуговуванням займається профільна організація: власники квартир не матимуть потреби проходити щорічне ТО котлів та теплових пунктів. Всі необхідні роботи можуть бути проведені із зовні квартири без присутності мешканців;
  • Тепловий пункт знаходиться в коридорі та не займає місця у квартирі, що забезпечує більшу гнучкість при плануванні квартир: немає прив’язки до місця розташування котла.

У котельні запроєктовані трубопроводи, сигналізація та повна автоматизація, тож вона не потребуватиме постійного обслуговування.

Котельня на даху складається з десяти газових модулів, кожен з яких видає максимальну потужність 99.5 кіловат. За даними компанії Buderus робота модулів залежить від кількості квартир, які у конкретний період потребують обігріву та гарячої води. Наприклад, якщо це половина квартир з будинку, то відповідно працюватиме половина газових модулів, або ж всі, але на меншій потужності, для забезпечення тієї кількості тепла, яка потрібна.

«Восени запуск звичайних котелень часто супроводжується проблемами: виявлення пошкоджених ділянок під час гідравлічних випробувань, прорив труб, їхній ремонт тощо. Натомість котельня на даху дозволяє уникати цього в період похолодання. Вона не потребує запуску, адже працює цілодобово протягом року, постійно забезпечуючи будинок гарячим водопостачанням та теплом. Шум усієї котельні, яка працює на повному навантаженні, складає всього 52 децибел. Це можна прирівняти до розмови двох людей», – зазначає компанія-виробник Buderus.

Окрім зазначених особливостей, мешканцям секції «Г» житлового комплексу Safe Town також буде доступна можливість оптимізації системи відповідно до власних потреб. Відтак, до індивідуальних теплових пунктів мешканці зможуть під’єднатися з власних пристроїв. Функціональність дозволить налаштувати теплопостачання в кімнатах та спростить контроль використання потужностей, що допоможе зменшити фінансові навантаження.

Компанія «Нова оселя» на прикладі своїх будинків у житловому комплексі «Safe Town» прагне показати сучасний підхід до забезпечення будинків опаленням та гарячою водою. Котельні на даху – це сучасне, зручне, ефективне, а головне, безпечне рішення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!