Суд арештував приховані активи дружини Медведчука на понад 440 млн грн

747 0
Йдеться про 6,8% акцій ПАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь» ім. А.М. Кузьміна» в Запоріжжі.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Суд арештував «приховані» активи Оксани Марченко, яку підозрюють у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Загальна вартість – більше, ніж 440 млн грн. Про це повідомили в управлінні СБУ у Львівській області.

За даними Служби безпеки, йдеться про 6,8% акцій ПАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь ім. Кузьміна» в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії. Це стратегічно важливе підприємство, яке спеціалізується на промисловому виробництві майже 1 тис. видів сталі та металовиробів. Арешт активів дружини Медведчука убезпечить їх від перереєстрації на підставних осіб і надалі дозволить передати на користь держави.

Читайте також: Суд арештував земельні ділянки дружини Медведчука на Львівщині на понад 2 мільйони гривень

Слідчі Служби безпеки повідомили Марченко про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Нагадаємо, що Личаківський районний суд Львова арештував активи, записані на кілька київських компаній, бенефіціаркою яких фіктивно, в інтересах екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака, є львівська пенсіонерка Ольга Куць.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!