Суд арештував майно дружини Медведчука на понад 5,6 млрд грн

915 0
Зокрема, арештовано активи Марченко у 18 інвестиційних, агропромислових, телекомунікаційних та інших підприємствах.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Суд арештував майно дружини ексдепутата Віктора Медведчука Оксани Марченко на понад 5,6 мільярда гривень. 

Джерело: Служба безпеки України

Рішення стосується пакетів по 14% акцій у двох обленерго та понад 4% у третьому, якими Марченко володіє через п’ять офшорних компаній. Також арешт наклали на дві земельні ділянки, чотири житлових будинки в Києві та окупованому Криму, 10 автівок та активи у 18 інвестиційних, агропромислових, телекомунікаційних та інших підприємствах. Серед них  київські компанії «Терра-Інвест», «Укркапітал» і «Спорт-Тур». Їх Оксана Марченко, за даними СБУ, використовувала для підривної діяльності проти України.

Читайте також: Дружині Медведчука повідомили про підозру за фінансування росгвардії та МВС росії

Як зазначають правоохоронці, саме ці компанії заснували фірму за законами росії, через яку Марченко переводила мільйони на рахунки росгвардії та мвс рф в окупованому Криму і сплачувала податки до російського бюджету. Активи арештували, щоб у разі рішення суду була можливість їх конфіскувати, а також щоб уберегти майно від перереєстрації.

Нагадаємо, підозру у фінансуванні російсько-окупаційних військ Марченко отримала на початку лютого. За ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу їй загрожує від 6 до 8 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна. 

Яке майно має дружина Медведчука на Львівщині, читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!