Київ

Суд остаточно заборонив забудову заказника «Троєщинські луки»

1065 0
Територію площею 375 гектарів повернули у власність киян.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Громада Києва виграла суд стосовно відчуження 375 гектарів заказника «Троєщинські луки». Про це повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова.

Касаційний суд виніс остаточне рішення щодо заказника «Троєщинські луки». Територію повернули у власність киян.

Нагадаємо, У 2020 році Київрада включила частину цієї землі до складу новоствореного заказника «Троєщинські луки». Луки простягаються на північ від рогу вулиць Милославської та озера Алмазне. Це територія, де є червонокнижні види рослин, комах, тварин і птахів. Вартість землі оцінюють у 10 млрд грн.

Згодом сільгосптовариство «Нова Україна» оскаржило це рішення в Господарському суді Києва – забудовники намагалися довести, що передана заказнику земля була раніше виділена їм для забудови.

13 липня 2021 року Господарський суд своїм рішенням відмовив в позові забудовникам. У 2022 році це рішення сільгосптовариство «Нова Україна» оскаржило. У вересні торік відбулись два судових засідання на захист київського заказника «Троєщинські луки». Перший суд — це Господарський апеляційний, де розглядалася апеляція сільгосптовариства «Нова земля», другий суд — Київський адміністративний, де розглядався позов забудовника проти Земельного департаменту КМДА.

28 лютого 2023 року Північний апеляційний господарський суд повернув громаді Києва заказник «Троєщинські луки». Однак забудовник подав касацію.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!