Київ

Суд повернув громаді Києва ділянку на території пам’ятки національного значення

629 0
Там планували незаконне будівництво.
Фото: КМП

Фото: КМП

За рішенням суду у власність столичної громади повернули земельну ділянку, розташовану в межах пам’ятки національного значення «Городище і могильник ІХ-ХІІІ ст. на Лисий горі (Юрковиця)». Про це повідомили в столичній прокуратурі.

За даними слідства, для самовільного заняття ділянки по вулиці Шмідта зловмисник зареєстрував на підставних осіб право власності на будинок, який нібито там розташований. У цих цілях було використано підроблене рішення одного з райсудів Києва.

«Враховуючи те, що земельна ділянка історико-культурного призначення вибула з комунальної власності внаслідок злочинних дій та всупереч волі територіальної громади, задля її збереження та недопущення протиправної забудови прокуратура звернулася до суду з позовною заявою про повернення земельної ділянки у власність громади», — розповіли правоохоронці.

У результаті Шевченківський суд визнав недійсними договори дарування неіснуючого будинку та зобов'язав повернути землю місту.

Наразі будівельний паркан, що був встановлений навколо земельної ділянки, демонтували. Щодо «власника», який заволодів землею шляхом підроблення документів, триває судовий розгляд кримінального провадження.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!