Суд повернув Києву гідроспоруду на півострові Собаче гирло

830 0
Київська міська прокуратура у 2022 році пред’явила до суду 7 позовів
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

За позовом прокуратури суд скасував реєстрацію права на гідроспоруду, розташовану на півострові Собаче гирло. Про це повідомила міська прокуратура.
  
Як зазначається, прокурори в судовому порядку домоглися скасування незаконного рішення про державну реєстрацію прав на гідроспоруду, розташовану вздовж берегової лінії півострова в Оболонському районі Києва, за фізичною особою.
 
У ході виконання конституційних функцій столична прокуратура встановила факт незаконної реєстрації за третіми особами речових прав на вказані гідротехнічні споруди, які в силу вимог закону можуть належати виключно територіальній громаді.
 
Реагуючи на порушення, Київська міська прокуратура у 2022 році пред’явила до суду 7 позовів. 
 
Як вже повідомлялося, у грудні 2022 суд задовольнив аналогічний позов прокуратури щодо гідроспоруди площею майже 3 500 кв. м та вартістю понад 142 млн грн, що розташована вздовж річки Дніпро у місті Києві. Розгляд інших позовів триває. 
 
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!