Суд повернув Львову 22 га незаконно приватизованої землі

726 0
Господарський суд Львівської області скасував рішення Рясне-Руської сільської ради за 2020 рік.
Фото умовне

Фото умовне

Франківська окружна прокуратура Львова повернула у власність держави 21,9 га землі біля міста. Цю землю більше двох років тому дозволила безкоштовно приватизувати Рясне-Руська сільрада. Рішення про передачу землі приймались в останні тижні перед ліквідацією сільради і приєднанням Рясне-Руського та сусідніх сіл до Львова. Про це повідомили Наші.Гроші Львів.

Господарський суд Львівської області задовольнив позови прокуратури і скасував рішення Рясне-Руської сільської ради за 2020 рік, за яким 5 ділянок передали у власність гаражно-будівельних кооперативів. Чотири ділянки загальною площею 0,4 га кооперативу «Пікап». А значно більшу ділянку площею 21,5 га сільрада віддала кооперативу «Індустріал». Водночас у суді довели, що всі ці ділянки сільрада виділила незаконно, оскільки на цю територію не були розроблені план зонування і детальний план, а цільове призначення не відповідало планам власників землі.

Читайте також: У власність Львівщини повернули землі енергетики вартістю 90 мільйонів гривень

Отже, якщо рішення не буде оскаржене в апеляції, майже 22 га повернуть у власність тепер уже Львівської міськради, адже у 2020 році Рясне-Руське увійшло до складу Львова. Обидва гаражно-будівельні кооперативи – і «Пікап», і «Індустріал» – зареєстрували лише у вересні 2020 року, за два тижні до передачі землі у власність. Загалом Рясне-Руська сільрада роздала 18 таким же кооперативам майже 65 га землі.

Нагадаємо, що Миколаївська міська рада, що на Львівщині, незаконно передала у приватну власність землі лісового фонду, що не входять у межі Миколаєва, вартістю 4 млн грн. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!