Київ

Суд повернув на повторний розгляд справу про забудову скверу на Воздвиженці в Києві

750 0
Активісти вважають рішення суду проміжною перемогою

Верховний суд України відправив на новий розгляд справу щодо можливої забудови скверу на Воздвиженці. Про це повідомила пресслужба суду.

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду частково задовольнив касаційні скарги Київської міської ради та Органу самоорганізації населення «Вуличний комітет “Воздвиженка”» у Подільському районі м. Києва, скасував рішення судів попередніх інстанцій, якими було визнано незаконним і скасовано рішення Київської міської ради про розірвання договору оренди земельних ділянок з ТОВ «Фундація “Якісне житло”», та направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Йдеться про договір оренди земельної ділянки на Дегтярній вулиці в урочищі Гончари-Кожум’яки на Подолі, де місцеві мешканці розбили сквер, хоча забудовник хотів звести багатоповерховий будинок.

Земельна ділянка багато років була у занедбаному стані й використовувалась як пункт зберігання будівельних відходів.

У 2018 році Київрада надала цій ділянці статус скверу та ухвалила рішення про розірвання договору оренди з забудовником, яке той успішно оскаржив протягом 2018-2019 років.

У 2020 році Київська міська рада ухвалила нове рішення про розірвання договору. Своє рішення депутати мотивували тим, що орендар порушив умови договору та вимоги чинного законодавства щодо обов’язку дотримання, зокрема, закону про охорону культурної спадщини, оскільки земельна ділянка міститься в межах історичного ареалу.

"Якісне житло" знову оскаржило це рішення в судовому порядку, і добилося його скасування в судах першої та апеляційної інстанції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!