Суд у Львові заборонив ще одну проросійську політичну партію

671 0
Йдеться про «Соціал-патріотичну асамблею слов’ян» (СПАС), яка проводить інформаційно-підривну діяльність на користь країни-агресора.
Фото умовне

Фото умовне

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова ухвалив рішення щодо заборони проросійської політичної партії «Соціал-патріотичну асамблею слов’ян» (СПАС), яка проводить інформаційно-підривну діяльність на користь країни-агресора. Про це повідомила пресслжуба Служби безпеки України. 

«Після початку повномасштабного вторгнення рф представники забороненої політсили «розосередились» майже по всій тимчасово захопленій території нашої держави. Наразі очільник цієї політсили Едуард Коваленко переховується від правосуддя на тимчасово окупованій Херсонщині, де напряму контактує з фсб», – йдеться у повідомленні правоохоронців. 

За вказівкою російської спецслужби Коваленко та його соратники публічно підтримують агресивну війни проти України, а також агітують місцевих жителів підтримати окупантів і приєднатися до лав їхніх угруповань. 

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника та його спільників до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, що суд у Львові виніс вирок російській блогерці українського походження Юлії Лозановій за колабораційну діяльність та виправдовування збройної агресії рф.

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!