Київ

Суд віддав ТМ «Kyiv Smart Card» доньці лідера «ОПЗЖ» Юрія Бойка

881 0
Однак, Північний апеляційний господарський суд ухвалив рішення поновити апеляційне провадження
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Верховний Суд України відмовив КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» у поверненні торгової марки «KYIV SMART CARD».  Про це свідчить  постанова  Господарського суду Верховного суду №910/5316/21 від 15 червня 2022 року. 

Як вказується в документі, КП «ГІОЦ» звернулося до суду з позовом до «Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій» та ГО «Смарт сіті хаб» про визнання недійсним повністю свідоцтва України №288203 на торговельну марку «KYIV SMART CARD». 

«У касаційній скарзі КП «ГІОЦ», з посиланням на неправильне застосування судами попередніх інстанцій норм матеріального права та порушення норм процесуального права, просить суд касаційної інстанції скасувати судові рішення попередніх інстанцій та ухвалити нове рішення про задоволення позову», – йдеться в постанові. 

В документі вказується, що внаслідок невірного встановлення обставин справи суди попередніх інстанцій не врахували, що КП «ГІОЦ» розпочало використовувати торговельну марку «KYIV SMART CARD» раніше подачі ГО «Смарт сіті хаб». 

ГО «Смарт сіті хаб» своєю чергою просила Суд залишити судові рішення попередніх інстанцій без змін, а касаційну скаргу – без задоволення.

В результаті суд постановив: «касаційну скаргу комунального підприємства «ГІОЦ» залишити без задоволення, а рішення господарського суду міста Києва від 31.08.2021 та постанову Північного апеляційного господарського суду від 06.04.2023 у справі № 910/5316/21 – без змін». 

Однак, Північний апеляційний господарський суд ухвалив рішення поновити апеляційне провадження у справі № 910/5316/21. Розгляд справи призначено на 22 серпня. 

Зазначимо, координатором «Смарт сіті хаб» є Ярослава Бойко – донька народного депутата від нині забороненої партії «ОПЗЖ» Юрія Бойка. Також ще одним координатором цієї організації є чоловік Ярослави Бойко – Юрій Назаров, який раніше очолював Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!