Суд відпустив Олеся Дзиндру та Юрія Музичука під особисте зобов'язання

2205 0
У підозрюваних забрали на зберігання документи, які можуть дозволити виїзд за межі України.
Фото з-під зали львівського суду, на якому львів

Фото з-під зали львівського суду, на якому львів'яни прийшли на підтримку Олеся Дзиндри / Твоє Місто

Галицький районний суд Львова обрав міру запобіжного заходу волонтерам Олесю Дзиндрі та Юрію Музичуку та відпустив їх під особисті зобов’язання терміном на один місяць. Також за рішенням суду у підозрюваних забрали на зберігання документи, які можуть дозволити виїзд за межі України. У разі порушення міру запобіжного заходу можуть посилити. 

Читайте також: Львів'яни стали на підтримку художника Олеся Дзиндри

Зазначимо, що сьогодні, 30 серпня, у Львові обирали запобіжний захід для львівського художника Олеся Дзиндри та ще одного волонтера Юрія Музичука, яких правоохоронні органи звинували у продажу автомобілів, які завозили нібито для фронту. 29 серпня СБУ у Львівській області повідомила, що Львівщині викрили осіб, які незаконно продавали автотранспорт, який ввозили з-за кордону як гуманітарну допомогу. 

Для довідки

Олесь Дзиндра – художник, архітектор, інсталятор, громадський діяч зі Львова. Працює в монументальному, декоративному, ужитковому та образотворчому мистецтві.

У 2006 році заснував щорічний фестиваль «Львів – столиця ремесел»; міжнародний фестиваль незалежного кіна «КіноЛев», конкурс «Концепт-шопка», фестиваль міського вертепу, а у 2010 році – культурологічний проект «MezzoДром» – тижні культур національних громад Львова. Із початком війни на Сході Олесь Дзиндра долучився до волонтерського руху.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!