Київ

Суд заарештував ділянку під спорткомплексом X-Park у парку Муромець в Києві

1029 0
На місці спорткомплексу мали побудувати Всеукраїнський парк пам’яті борців за свободу і незалежність України у Києві.

Суд заарештував 10 га землі на острові «Муромець» у Києві та понад 80 будівель, які там розташовані. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Працівники ДБР стверджують, що одне зі столичних товариств уклало із КМДА інвестиційний договір на майже 150 млн грн для будівництва спортивних об’єктів та споруд. Угодою було передбачено створення на острові Всеукраїнського парку пам’яті борців за свободу і незалежність України у Києві. При цьому, за даними ДБР, підприємство-підрядник, яке виконувало роботи, підконтрольне одному із нинішніх радників міського голови.

Компанія мала облаштувати парк для проведення спортивно-масових заходів, побудувати дитячі майданчики, зони дозвілля та відпочинку.

Слідство стверджує, що компанія зірвала терміни будівництва та графік фінансування проєкту. Станом на березень 2023 року роботи мали б бути виконані на 100%, але наразі виконано менше половини. 

Водночас на незаконно захоплених 15 земельних ділянок площею понад 10 гектарів, компанія самовільно побудувала близько 80 об’єктів нерухомості, які не були передбачені проєктно-кошторисною документацією. Зокрема, замість обумовлених спортивних майданчиків товариство звело ресторан та котеджі.

«Департамент економіки та інвестицій КМДА не здійснював належний контроль за виконанням та дотриманням умов інвестиційного договору. Слідство встановлює службових осіб, які зловживали владою у своїх інтересах та інтересах зазначеного товариства», - йдеться у повідомленні.

ДБР не вказує, про яку саме ділянку йдеться, але на опублікованих бюро фотографіях зображено спорткомплекс X-Park.

Нагадаємо, правоохоронці викрили посадовців та підрядників на розкраданні понад 9 млн гривень на ремонті спортивних майданчиків парку «Муромець». 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!