Суд заборонив будівництво житла в історичному ареалі Львова

3554 0
На цій ділянці здійснюється будівництво без отримання дозволу від Міністерства культури та інформаційної політики України.
Умовне фото / Твоє місто

Умовне фото / Твоє місто

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова ухвалив рішення про заборону будівництва в історичній частині Львова по вул. Городоцькій, 64 без відповідних погоджень. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. 

«Маємо ще хороші новини щодо контролю забудови в історичному ареалі. Восьмий апеляційний адміністративний суд врахував у судовому засіданні всі аргументи представників Міністерства культури та інформаційної політики України та ухвалив справедливе судове рішення», – написав він. 

Читайте також: Біля цирку у Львові зведуть багатоповерхівку 

Суди щодо забудови цієї ділянки тривають вже кілька років. Як йдеться у рішенні суду, яке оприлюднили вчора, 27 лютого, на вказаній земельній ділянці, яка розташована в межах історичного ареалу Львова, здійснюється будівництво без отримання дозволу від Міністерства культури та інформаційної політики України, як того вимагає стаття 32 Закону України «Про охорону культурної спадщини». 

«Враховуючи вищенаведене, суд апеляційної інстанції вважає, що на проведення будівельних робіт на територіях, які фактично знаходиться в межах історичного ареалу м. Львова необхідно отримати дозвіл Міністерства культури та інформаційної політики України», – зазначають у постанові. 

Візуалізація житла 

Зазначимо, що йдеться про будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом зі знесенням існуючих споруд. Містобудівні умови та обмеження виконком ЛМР погодив 3 квітня 2020 року (на будівництво ТзОВ «Княжий Холл» багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом зі знесенням існуючих будівель та нежитлових приміщень на вул. Городоцькій, 64) та 6 квітня 2021 року ( на будівництво ТзОВ «Княжий Холл» багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та багатофункційного громадського будинку вставки торгово-розважальної і ринкової інфраструктури з підземними паркінгами зі знесенням наявних будівель та споруд на вул. Городоцькій, 64). 

Йдеться про ділянку на території колишнього заводу автозапчастин. Тут планували також створити  пішохідну алею між офісними та житловими будівлями, а будівлі повинні були мати 5-6 поверхів. 

Згідно з даними системи Youcontrol, засновницею ТзОВ «Княжий Холл», якому місто видавало містобудівні умови, є Марія Мацелюх, Олег Горак – уповноважена особа. Марії Мацелюх також належить ТДВ «Львівавтозапчастина». 

Нагадаємо, у 2016 році у Львові провели Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проєктну пропозицію житлового комплексу з будівлею-«вставкою» на Городоцькій, 64. Утім, однозначного переможця тоді не обрали.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!