Київ

Суд забрав у Шуфрича ділянку на березі Дніпра у Козині під Києвом

1209 0
У елітному містечку Козин під Києвом у місцевості Конча-Заспа мешкає чимало українських політиків і топчиновників та бізнесменів
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Суд повернув у державну власність частину берега річки Дніпро в межах селища Козин Київської області. Про це повідомила Київська обласна прокуратура.
 

«Прокурори Київської обласної прокуратури відстояли в апеляції повернення у державну власність земельної ділянки площею 8 га вартістю понад 315 млн грн», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що ця ділянка належить до земель водного фонду та має перебувати винятково в державній чи комунальній власності. Натомість на підставі розпорядження районної державної адміністрації вона була протиправно відведена у приватну власність для ведення селянського господарства.

За даними прокуратури, згодом землю було внесено до статутного капіталу юридичної особи, пов’язаної з народним депутатом України.

«Відтак, враховуючи порушення законодавства, прокуратура стала на захист інтересів держави та звернулася до суду з відповідним позовом. На сьогоднішній день Київський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким вказаний позов, заявлений в інтересах Київської обласної державної адміністрації, задоволено», - зазначили у правоохоронному відомстві. 

Як свідчить ухвала суду, опублікована у реєстрі судових рішень, йдеться про земельну ділянку за кадастровим номером 3223155400:03:031:0319, яка перебувала у володінні ТОВ «Амалфі Девелопмент груп». Буквально до березня 2023 року власниками фірми був батько народного депутата від ОПЗЖ Нестора Шуфрича і колишній заступник прокурора Подільського району Києва Олександр Кобилянський. Днями власником фірми ТОВ «Амалфі Девелопмент став громадянин Угорщини Дьордь Штофа. Співвласником і директором компанії вказано Віталія Бабія з передмістя Могилева-Подільського на Вінниччині.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!