Київ

Суд забрав у забудовника ділянку на Святошині, де будували ЖК «Академ-Квартал»

1203 0
Вже було зведено кілька будівель і в них продаються квартири.
ФОТО: ЛУН

ФОТО: ЛУН

Господарський суд міста Києва задовольнив позов Київської міської прокуратури про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки у Святошинському районі м. Києва площею понад 4 га та вартістю 217,4 млн грн. Про це повідомила пресслужба столичної прокуратури.
 
Прокуратура встановила, що Київрада у 2003 році передала акціонерному товариству в довгострокову оренду на 25 років земельну ділянку по провулку Приладному, що належить до категорії земель промисловості, з конкретно визначеним призначенням - для експлуатації та обслуговування адміністративно-виробничих та господарських будівель і споруд.
 
«Однак, у порушення земельного законодавства та всупереч умовам договору товариство розпочало на цій території будівництво житлового комплексу, чим фактично без відповідного рішення Київради незаконно змінило категорію земельної ділянки з земель промисловості на землі житлової та громадської забудови», - стверджує прокуратура.
 
Суд погодився з доводами прокурора про неможливість житлового будівництва на землях промисловості та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.
 
Нагадаємо, що у пров. Приладний, 10 будується житловий комплекс, про що свідчать дані сайтів продажу нерухомості, а також сайт об’єкту – ЖК «Академ-Квартал». Це проект компанії «Інтергал-Буд» екс-нардепа Володимира Зубика. Він включає в себе 9 будинків на 16-24 поверхів. Вже було зведено кілька будівель і в них продаються квартири.
 
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!