Суд залишив без змін запобіжний захід Інні Іваночко, підозрюваній у державній зраді

787 0
З 2015 року жінка керувала низкою місцевих проросійських організацій, зокрема забороненої партії «ОПЗЖ».
Фото: prolviv.com

Фото: prolviv.com

У вівторок, 14 березня, Львівський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід Інні Іваночко, яка підозрюється у державній зраді. 

Джерело: Львівський апеляційний суд

Прокурор не задовольнив апеляцію, оскільки було понад два десятки епізодів щодо пропагандистської діяльності в Україні. Зокрема, надання допомоги іноземній державі в проведенні підривної діяльності проти України. Термін тримання під вартою залишився без змін, апеляційні скарги підозрюваної та захисника – без задоволення.

Читайте також: «Була членкинею партії опзж». На Львівщині затримали агентку кремля

Зазначимо, колишню очільницю Львівської обласної організації партії «ОПЗЖ» Інну Іваночко судитимуть за фактом державної зради. З 2015 року жінка керувала низкою місцевих проросійських організацій, зокрема забороненої партії «ОПЗЖ» та громадської організації «Український вибір – право народу».  Під час обшуків у фігурантки та інших причетних осіб вилучили документи, що підтверджують її зв‛язок із політичними та громадськими структурами, афілійованими з колишнім проросійським нардепом Віктором Медведчуком. Наразі зрадниці повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!