Суд зупинив будівництво кафе-бару біля ринку «Добробут» у Львові

2283 0
Поліція порушила справу про підробку документів.
Фото: Поліція Львівщини

Фото: Поліція Львівщини

Галицький районний суд зупинив будівельні роботи на площі Князя Осмомисла, 3а. Про це повідомила керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

«Вчора Галицький районний суд виніс ухвалу у справі за позовом Львівської міської ради до ТОВ «Перлина Львова» та фізичних осіб, згідно з якою заборонено вчиняти будь-які зміни в структурні елементи об'єкта нерухомості, проведення підготовчих чи будівельних робіт, вчиняти будь-які реєстраційні дії», – йдеться в повідомленні чиновниці у Фейсбуку.

Читайте також: В ЛМР переконують, що дерева на Липинського, 27 не зрізали, а лише пересадили кілька туй

Водночас у поліції області повідомили, що правоохоронці розслідують факт незаконного оформлення права власності на цю будівлю. Під час виїзду правоохоронці встановили, що на місці відсутні будь-які нежитлові приміщення, відомості про які внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, площа яких нібито становить 862, 7 квадратних метри.

Слідчі Галицького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також: У сквері в історичному ареалі Львова без погоджень будують кафе-бар

Нагадаємо, що на площі Ярослава Осмомисла у центрі Львова зводять будівлю. У міській раді запевняють, що жодних містобудівних норм і обмежень не видавали. За документами на право власності тут будують кафе-бар. Право власності на будівлю зареєстроване на фірму «Перлина Львова». У мерії, як наслідок, пообіцяли демонтувати самобуд.

Зазначимо, що площа Князя Ярослава Осмомисла розташована у Галицькому районі Львові, у північній частині історичного центру міста і належить до світової спадщини ЮНЕСКО як частина об'єкта «Ансамбль історичного центру Львова». Площа сформувалась після того, як стали розбирати мури, що оточували центральні квартали давнього Львова.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!