Суд звільнив від покарання депутатку Львівської облради, яку спіймали п'яною за кермом

5576 0
Депутатка Львівської облради уникнула відповідальності за п’яну їзду.
Тетяна Бей. Фото: Львівська облрада

Тетяна Бей. Фото: Львівська облрада

Депутатку Львівської облради від партії «За майбутнє» Тетяну Бей, яку у січні цього року затримали за кермом автомобіля Mazda у стані алкогольного сп’яніння, звільнили від покарання. Суд закрив справу за відсутністю в її діях адміністративного правопорушення, пише zaxid.net.

Як йдеться у матеріалах справи, 16 січня після опівночі у селі Сокільники, що біля Львова, депутатка керувала автомобілем Mazda з явними ознаками алкогольного сп’яніння (запах алкоголю з порожнини рота, виражене тремтіння пальців рук, виражене почервоніння шкірного покриву обличчя), але від проходження медичного огляду відмовилася. На неї поліцейські склали адміністративний протокол за нетверезе водіння (ч.1 ст.130 КУпАП).

Читайте також: Під час комендантської години у Львові п’яною за кермом затримали власницю салону краси

У судовому засіданні 30 травня Тетяна Бей та її захисник вину в нетверезому водінні заперечили. Вона пояснила, що увечері напередодні їй зателефонував знайомий та попросив доставити його до дому, оскільки він вживав алкогольні напої. Депутатка приїхала на таксі, сіла за кермо Mazda, а поліцейські під’їхали, коли автомобіль був припаркований на узбіччі. Тетяна Бей заявила, що запах алкоголю з авто був від її знайомого, а не від неї. Свідчення Тетяни Бей в суді підтвердив свідок, якого вона тієї ночі нібито мала везти нетверезим з Сокільників.

У результаті суддя Володимир Мусієвський вирішив закрити провадження в адміністративній справі щодо Тетяни Бей за нетверезу їзду (ч.1 ст.130 КУпАП) «за відсутністю події та складу адміністративного правопорушення в її діях». На постанову суду ще може бути подана апеляційна скарга.

Тетяна Бей є депутаткою Львівської облради двох скликань. У 2015 році була обрана від «Громадянської позиції», а у 2020 році – від «За майбутнє». За даними YouControl, вона є співвласницею фірм «Форелька» та «Медбуд-Леополіс», а також має свій благодійний фонд.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!