Київ

Суддя-хабарник Баришівського райсуду Київщини отримав 8,5 років за ґратами з конфіскацією

4346 0
Справа розглядається з 2017 року.
Олександр Лисюк. Фото: РГК НАБУ

Олександр Лисюк. Фото: РГК НАБУ

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду України визнала винуватим суддю  Баришівського районного суду Київської області Олександра Лисюка у вимаганні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі. Про це повідомила пресслужба ВАКС.

«Обвинуваченому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 8,5 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на 3 роки. Крім того, суд конфіскував усе належне обвинуваченому майно», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Національному антикорупційному бюро, підозру судді було оголошено ще восени 2017 року. Тоді детективи Національного антикорупційного бюро затримали голову Баришівського районного суду Київської області Олександра Лисюка за підозрою в одержанні першої частини хабаря в розмірі 2500 доларів США за ухвалення рішень у цивільних справах в інтересах третіх осіб, тобто у вчиненні злочину передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.  Загалом же суддя вимагав за «позитивне рішення» 500 тисяч гривень.

Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з моменту фактичного затримання судді з Київщини після набрання вироком законної сили.  Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення.

Зазначимо, що попри кримінальне розслідування щодо судді з 2017 року, Вища рада правосуддя відсторонила суддю Баришівського районного суду Київської області Олександра Лисюка від здійснення правосуддя лише в березні 2019 року.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!