«Трускавецька класична» таки буде на ринку. Компанія бізнесмена Фіали програла в суді

1162 0
Власники торговельної марки «Трускавецька» подали позов проти компанії, яка використовує схожу назву.
Фото умовне

Фото умовне

Компанії-власниці торговельної марки «Трускавецька» подали позов проти ТзОВ «Водолій С.П.», які випускають напої під назвою «Трускавецька класична». Вони вимагали заборонити останнім використовувати цю назву, а також будь-яку іншу, яка використовує подібні слова. 

Джерело: ЄДРСР

Йдеться про ТзОВ з іноземними інвестиціями «Аква-Еко» та ТзОВ «Фірма Т.С.Б.», які входять до групи Dragon Capital Томаша Фіали. Вони виробляють «Трускавецьку» ще з 1997 року, а відповідну торгову марку зареєстрували у 1999 році. 

Відтак вони звернулися до Господарського суду Києва у березні 2023 року, тоді ж їм і вдалось перемогти. Проте згодом «Водолій С.П.» подало апеляцію, після якої повернуло собі право використовувати назву «Трускавецька класична». 

Читайте також: Козицький дозволив бізнесмену Томашу Фіалі облаштувати нові мінеральн свердловини у Трускавці

Колегія суддів аргументувала своє рішення тим, що обидві назви містять географічні зазначення, а тому позивачі не мають права забороняти відповідачу без їх згоди використовувати таку торговельну марку, оскільки виробничі потужності «Водолій С.П.» розташовані у Трускавці, що на Львівщині. 

Згідно з аналітичною платформою YouControl, ТзОВ «Водолій С.П.» заснували ще у 2008 році у Трускавці. Її кінцевими бенефіціарами є Ярослав Притула та Мар’яна Дусин. Компанія займається оптовою та роздрібною торгівлею напоями в спеціалізованих магазинах. Окрім того, її виручка за 2022 рік становить понад 10,5 млн. 

Нагадаємо, що колишній співвласник Винниківської тютюнової фабрики Олександр Свіщов планує купити частку у бізнесі з виробництва та дистрибуції мінеральної води торговельної марки «Трускавецька», який належить групі Dragon Capital Томаша Фіали.

Також нагадаємо, що нещодавно стало відомо, що у Трускавці побудують сучасний завод мінеральних вод. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!