Шістьох інспекторів Львівської митниці судитимуть за незаконне розмитнення автомобілів

861 0
Інспектори дозволили незаконний ввіз в Україну 41 авто.
Фото: ДБР

Фото: ДБР

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо шістьох інспекторів поста «Городок» Львівської митниці. Обвинувальний акт щодо трьох із них вже скерували до суду. Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

«Посадовці незаконно звільняли від сплати митних платежів ввезені з-за кордону автомобілі вже після скасування Верховною Радою рішення про нульове розмитнення. У документах вони проставляли дату оформлення до 1 липня 2022 року, хоча автомобілі ввозились значно пізніше», – йдеться у повідомленні.

У ДБР зазначили, що за цією схемою в Україну потрапив 41 автомобіль, через що бюджет недоотримав майже 5 млн гривень.

Читайте також: Львівського митника підозрюють у хабарництві

«До суду вже направлено обвинувальні акти щодо трьох посадовців, які звільнили від мита 15 авто, завдавши понад 1,5 млн грн збитків. Матеріали справи щодо ще трьох митників будуть направлені до суду після ознайомлення стороною захисту», – додали у Держбюро розслідувань.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років. Наразі для відшкодування завданих збитків арештовано усі автомобілі, які намагалися ввезти без сплати мита. Крім того, один із обвинувачених добровільно відшкодував завдані ним майже 200 тисяч гривень збитків.

Нагадаємо, раніше Tvoemisto.tv повідомляло, що державні інспектори митного поста «Городок» Львівської митниці незаконно пропустили на територію України 41 авто за нульовим розмитненням. Схему шестеро службовців організували у липні 2022 року.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!