Свірзький замок знову закрили для відвідувачів

3060 0
Замок залишать відчиненим для екскурсійних груп і культурних заходів.
Фото: Андрій Костюк

Фото: Андрій Костюк

Свірзький замок знову закрили для щоденних відвідувань. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова правління Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України Богдан Гой.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: Свірзький замок

За його словами, замок завжди був закритим для відвідувачів, утім, за підтримки Українського культурного фонду на два місці його відкрили для всіх, та це виявилось збитковим.

«Замок працює для обслуговування туристичних груп і для організації культурно-мистецьких заходів спільно зі спілкою архітекторів», – каже Богдан Гой.

Замовити екскурсію можна за телефоном (067) 812 80 00.

Довідка

Свірзький замок розташований у Перемишлянському районі Львівської області. Перші згадки про нього датуються 1530 роком, коли замок належав роду Свірзьких. Сучасного вигляду він набув з середини XVII століття, коли перейшов у власність графа Цетнера і належав його нащадкам до XIX століття. Найбільших ушкоджень замок зазнав під час Першої світової війни – його спалили російські війська. У міжвоєнні роки замок спробували відреставрувати. Наступні реставраційні роботи проводились у 1975-1983 рр. Торік на перший етап відновлення Свірзького замку Український культурний Фонд виділив 500 000 гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!