Київ

Світові політики засудили вбивство дитини в Києві росіянами внаслідок ракетного обстрілу

751 0
У зв’язку із нічним обстрілом і загибеллю дитини в Києві скасовано усі заходи до Дня захисту дітей.
Дідусь сидить над тілом загиблої онуки. Фото: ДСНС

Дідусь сидить над тілом загиблої онуки. Фото: ДСНС

Західні політики і дипломати засуджують нічний обстріл Києва з боку Росії у ніч проти 1 червня, в День захисту дітей.

Посол ЄС Матті Маасікас наголосив на трагічності того, що сталося.

«День захисту дітей розпочався трагічно в Києві, де рано вранці внаслідок авіаударів Росії загинуло щонайменше 2 дітей (за уточненими пізніше даними 1 дитина – ред.)», - зазначив посол у Твіттері.

 

 

 

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс також відреагувала на нічний обстріл Києва.

«У День захисту дітей Росія вбила дітей своїм ракетним ударом по Києву, де я живу і працюю», – написала вона у Твіттері

 

 

 

Росія продовжує атакувати мирне населення в Україні, заявив високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель на саміті Європейського політичного співтовариства у Молдові, коментуючи нічний обстріл Києва російськими ракетами, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні нова атака на Київ із дитячими жертвами. Це ще один доказ того, що Росія продовжує атакувати мирне населення в Україні. Я сподіваюся, що присутність такої великої кількості лідерів тут, у безпосередній близькості до України, за кілька кілометрів від кордону, надішле сильний сигнал про єдність багатьох держав - не лише Європейського Союзу, а й інших - щодо захисту міжнародного права, захисту прав людей, які захищають суверенітет своєї країни», - сказав Боррель.

За його словами, важливо, щоб цей сигнал дійшов до Росії.

«Росії тут немає не тому, що ми не хочемо її запрошувати. А тому, що путінська Росія була виключена з цієї спільноти, розпочавши цей напад, цю невиправдану війну проти України», - заявив Боррель.

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович Бурич наголосила на відповідальності за скоєний злочин, першим кроком до чого є реєстр завданих збитків.

«Я ніколи не припиню засуджувати Росію за невибіркові атаки проти України, від яких сьогодні загинули цивільні, включно з дітьми. Відповідальність буде: реєстр завданих збитків є першим конкретним кроком для цього», – йдеться у дописі Бурич у Твіттері.

 

 

 

Постійна координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун вражена загибеллю людей, зокрема дитини, внаслідок нічного обстрілу Києва. Про це вона заявила в коментарі Укрінформу.

«Вже вкотре я вражена та засмучена загибеллю дитини та інших мирних мешканців під час іще одного масованого ракетного удару російських збройних сил сьогодні по Києву. Мої думки з родинами загиблих та пораненими», - йдеться у заяві Браун.

Вона також висловила співчуття родинам понад 1500 дітей, які були вбиті або поранені в Україні від початку повномасштабного вторгнення РФ. За її словами, ООН також надзвичайно стурбована і ретельно відстежує повідомлення про примусове переміщення українських дітей до РФ.

«Війна також справила руйнівний вплив на психічне здоров'я та добробут дітей, зокрема мільйонів тих, хто були змушені виїхати, рятуючи своє життя. Гуманітарна спільнота продовжить невпинно працювати, щоб вони отримували необхідну термінову підтримку доти, доки це буде потрібно», - наголосила постійний координатор ООН.

Нагадаємо, у зв’язку із нічним обстрілом і загибеллю дитини в Києві скасовано усі заходи до Дня захисту дітей.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!