Священники УПЦ МП зібрали понад 400 підписів за церковний трибунал над Кирилом

2870 0
Священники просять засудити патріарха Кирила.
Патріарх Московський Кирил/ Фото з відкритих джерел

Патріарх Московський Кирил/ Фото з відкритих джерел

Священники УПЦ Московського патріархату зібрали вже 430 підписів за міжнародний церковний трибунал над патріархом РПЦ Кирилом. Про це повідомив клірик Дніпропетровської єпархії УПЦ, протоієрей Андрій Пінчук, який був одним з ініціаторів збору, у коментарі «Радіо Свобода».

Читайте також: Важливо, щоб Папа не зустрівся з Кірілом, або як Україні перемогти росію у Ватикані

Підписи священників збирали під зверненням духовенства до предстоятелів Східних Церков щодо суду над патріархом Кирилом. Як розповів Андрій Пінчук, тепер звернення у перекладі на грецьку мову подадуть на розгляд до Собору предстоятелів Константинопольської, Александрійської, Антіохійської, Єрусалимської та Кіпрської церков, якому підсудний патріарх Кирило.

«Вони мають спершу прийняти до розгляду, а потім ухвалити рішення про призначення засідання. Але я не знаю про терміни», – сказав священник.

Як він розповів, «основне звинувачення – підтримка розповсюдження вчення про «русскій мір», що є різновидом єресі етнофілетизму. Це коли щось національне ставиться над християнським універсалізмом, коли за димом «національних ідей» не видно Христа і Божої істини». 

Читайте також: Дві сотні священників УПЦ МП вимагають церковного трибуналу для патріарха Кирила

Нагадаємо, що після російського вторгнення очільник російської православної церкви патріарх Кирило фактично підтримав агресію росії. Як розповідає BBC, 6 березня він заявив, що на Донбасі нібито вже 8 років тривають спроби знищити «принципове неприйняття так званих цінностей, які сьогодні пропонують ті, хто претендує на світову владу».

14 березня Кирило взагалі подарував командувачу росгвардії Віктору Золотову ікону та благословив російських військових на війну в Україні.

Нагадаємо також, що у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 7204 про заборону Московського патріархату (МП) на території України. Документ пропонує заборонити діяльність Московського патріархату – російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною РПЦ, зокрема Української православної церкви (УПЦ).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!