Священники УПЦ просять порушити питання про вихід з московського патріархату

4991 0
Вони більше не будуть згадувати ім’я патріарха Кирила під час богослужінь.
Скрін з відео

Скрін з відео

Низка священнослужителів Української православної церкви записали звернення до патріарха Кирила та митрополита Онуфрія, в якому закликають порушити питання про вихід церкви з московського патріархату через замовчування війни в Україні. Про це йдеться у зверненні священнослужителів.

«Ми вважали вас Батьком, а ви виявилися гіршим за вітчима. Бог вам суддя. Я звертаюся до свого настоятеля Блаженнійшого митрополита Онуфрія з проханням ініціювати скликання помісного собору УПЦ, на якому порушити питання про недоречність перебування у складі московського патріархату і зміну канонічного статусу нашої церкви», заявив настоятель храму Феодора ОсвяченогоПетро Семащук,

Вони також зазначили, що не будуть згадувати ім'я патріарха Кирила під час богослужінь. «Він благословляє своїм мовчанням путінську, російську агресію проти моєї країни», – сказав Олександр Сорокін, клірик Київської єпархії Святотроїцького храму Києва.

Читайте також: Папа Франциск оголосив 2 березня днем посту за мир в Україні  

Також нагадаємо, що сьогодні, 2 березня, католики у всьому світі поститимуть у намірі миру в Україні, відповідаючи на заклик Папи Франциска. Сьогодні у римо-католиків Попільна середа, яка знаменує початок Великого посту.

 

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!