Святослав Вакарчук зібрав понад 147 мільйонів грн на концерті у Лондоні

1136 0
Зібрані кошти підуть на купівлю медичного обладнання та відновлення українських лікарень, які постраждали під час бойових дій.
фото: фейсбук океан ельзи

фото: фейсбук океан ельзи

Святослав Вакарчук зібрав понад 147 мільйонів гривень допомоги на благодійному концерті у Лондоні минулого тижня. Зібрані кошти підуть на купівлю медичного обладнання та відновлення українських лікарень, які постраждали під час бойових дій. Про це повідомляє гурт «Океану Ельзи» у Фейсбуку.

Музичний виступ лідера гурту назвали «A Night for Ukraine». Він пройшов у історичній будівлі Canada House на Трафальгарській площі й зібрав того вечора найбільших друзів України в Британії. Зокрема, були присутні такі відомі гості, як Його Королівська Високість Герцог Глостерський принц Ричард, Девід Ратлі, член парламенту, парламентський заступник Державного секретаря у закордонних справах Великобританії, Вадим Пристайко, Посол України у Великобританії, Ральф Гудейл, Верховний комісар Канади у Сполученому Королівстві тощо.

Читайте також: Рокер зі Львова. Спогади про Любомира Футорського

«Під час «A Night for Ukraine» в Лондоні я розповідав про те, що сам бачив, відчув та чув за останній рік на фронті, в шелтерах та госпіталях. Співав різне: і пісні «Океану Ельзи», і щось нове, і навіть українські народні. Скажу, як є: радий, що можу через свої виступи залучати і пряму фінансову допомогу, і кожного разу нагадувати країнам світу, що ми вдячні за підтримку та потребуємо її ще, аби  разом й далі продовжувати боротьбу до перемоги», – розповідає Святослав Вакарчук.

Благодійний концерт організовували спільно з Crown Agents International Development. Це одна з найбільших благодійних організацій, що працює по всьому світу, а з 24 лютого 2022 року активно проводить збори саме для гуманітарної допомоги Україні. Також підтримали Верховна комісія Канади у Великій Британії, Посольства України, Королівського банку Канади та Jefferies.

Нагадаємо, під час благодійного вечора-концерту лідера гурту «Океан Ельзи» Святослава Вакарчука восени минулого року вдалося зібрати 2 мільйони гривень на потреби львівських бригад.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!