Симптоми стали іншими. Як змінився портрет хворого на Covid-19 на Львівщині

6299 0
Ускладнення проявляються вже на 4-5 день.
Фото: Depositphotos.com

Фото: Depositphotos.com

Перебіг коронавірусної інфекції в організмі людини на сьогодні став жорсткішим. Зі слів медиків, змінилися симптоми, також скоротився період, коли у хворого проявляються ускладнення. Якщо раніше це був 10-14 день, то тепер пневмонія, дихальна недостатність починаються з 4-5 дня. Про це під час брифінгу повідомила експертка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з пульмонології Надія Рудницька.

Читайте також: У 5-річної дівчинки Covid-19 уразив 80% легень. Дитина під ШВЛ

Захворювання починається з підвищеної температури, головного болю, болю в м’язах, кишково-шлункових розладів у вигляді нудоти, рвоти чи діареї, інколи проявляються респіраторні симптоми, біль в горлі. Перебіг хвороби теж змінився.

«Якщо ви бачили, що на початку ускладнення від коронавірусу проявлялися на 14-21 день, потім цей період дещо скоротився – до 10-14 днів, то тепер, починаючи з 4-5 дня, у пацієнтів з’являються ускладнення у вигляді пневмоній, дихальної недостатності, через що є потреба в кисні та стаціонарному лікуванні, і відповідно у госпіталізації», – каже лікарка.

Читайте також: Львівщина – серед лідерів. За добу до лікарень потрапили 174 людини з Covid-19

На сьогодні однаково хворіють і молоді, і люди похилого віку. Однак лікування пацієнтів від 60 років, які невакциновані і мають супутні патології, є важчим. Так само, додає експертка з пульмонології, серед пацієнтів без щеплень висока смертність.

Крім того, медики не рекомендують приймати антибіотики відразу з першого дня, оскільки це ускладнює процес лікування. Аби уникнути складного перебігу, мешканців Львівщини закликають вакцинуватися.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!