Коли до Львова прийде весна. Прогноз

5210 0
Кілька днів всередині лютого будуть «закликами» до весни, коли температура вдень сягатиме 5-10 тепла.

Наразі погоду на Львівщині формує клімат атлантичного походження, коли прохолодні повітряні маси швидко приходять із заходу та північного заходу та приносять за собою опади різного характеру – сніг, мокрий сніг, дощ. Приблизно до 8 лютого температура вночі буде не дуже низькою, хоча й нижче нуля, а вдень – не дуже високою. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця відділу метеопрогнозів Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх.

Читайте також: Весна може бути ранньою. Львівські бабаки вперше за 13 років прокинулися раніше

Зокрема, 4 лютого у Львові та області буде без істотних опадів, вдень – невеликий сніг. Вночі термометри покажуть 3-8 морозу, подекуди 10-12 при проясненнях, а вдень – від 1 морозу до 4 тепла. 5 лютого вночі буде без істотних опадів, вдень – помірний мокрий сніг та дощ. Вітер із заходу та північного заходу, час від часу поривчастий. Вночі температура становитиме від 4 морозу до 1 тепла, а вдень – від 1 морозу до 4 тепла.

У неділю, 6 лютого місцями очікується невеликий сніг. Вночі – 2-7 морозу, вдень від 2 морозу до 3 тепла. 7 лютого часом можливі опади у вигляді мокрого снігу та снігу, подекуди з дощем, особливо вдень, також можуть бути й вночі. Очікується проходження атмосферних фронтів, температура упродовж доби становитиме від 2 морозу до 3 тепла.

8 лютого вдень знову пройдуть атмосферні фронти з північного заходу, які принесуть мокрий сніг та сніг. Нічна температура становитиме 0-5 морозу, вдень 0-5 тепла, відтак, в першій половині дня буде тепло, а потім почне сніжити.

«Упродовж 9-11 лютого атмосферні фронти територію Львівщини будуть залишати, підвищуватиметься атмосферний тиск, зменшуватиметься кількість хмар на небі. Вдень температура може бути навіть 5-10 тепла, хоча хмари все одно пробігатимуть. Ці кілька днів будуть «закликом» до весни. А потім знову очікуємо проходження атмосферних фронтів. Зрештою, як прогнозував харківський бабак нестійку погоду, такою орієнтовно вона й буде. Погода буде нестійка, дуже швидко мінлива. Уже 12-13 лютого очікуємо знову фронти», – каже синоптикиня.

Читайте також: Чи зникне взимку сніг. Розмова із кліматологом

У другій половині місяця атмосферні фронти принесуть, можливо, навіть з півночі прохолодніші повітряні маси, тому і вдень, і вночі очікуються низькі температури. Олена Смалюх додає, що весна обов’язково прийде, і, ймовірно, почнеться за календарем 1 березня. Активного тепла поки не прогнозують.

«У нас погоду формують західні атлантичні фронти, помірно прохолодні взимку та помірно теплі влітку. Тому немає активного виносу тепла, спостерігається різке зниження або різке потепління на кілька днів. Тривалих теплих періодів поки що не видно», – зауважує вона.

За прогнозами українських метеорологічних станцій, середньомісячна температура повітря у лютому очікується 0 градусів на рівнинах та 2 морозу на гірській території, що дещо вище кліматичної норми. Кількість опадів на рівнині очікується 34 мм, в горах 53 мм, що трохи нижче кліматичної норми

Додамо, що найхолоднішим на Львівщині лютий був у 1929, 1963 та 2012 роках. Тоді метеорологи фіксували 31-35 морозу по всій області. А найвище стовпчик термометра в останній місяць зими піднімався до 18-20 тепла на рівнині та до 16 тепла у горах у 1990 році. Також дуже теплим лютий був у горах у 2014 році.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!