Через виділення земельних ділянок біля озера Наварія проведуть службове розслідування

2247 0
Голова Львівської ОДА Олег Синютка не знає, як у списку на отримання земельних ділянок на Львівщині опинились підприємці та екс-чиновники, а не лише учасники АТО.
Фото умовне

Фото умовне

У понеділок, 11 червня, під час апаратної наради голова Львівської ОДА Олег Синютка доручив т. в. о. директорки департаменту архітектури та розвитку містобудування Оксані Ткачук провести службове розслідування стосовно зловживань під час виділення учасникам АТО земельних ділянок біля озера Наварія поблизу Львова, повідомляє Zaxid.net.

«Коли я підписував розпорядження, то був свято переконаний, що ми надаємо землю учасникам бойових дій», – пояснив присутнім на апаратній нараді свої дії Олег Синютка.

Читайте також: Чиновника Львівської облради, який виписав дружині 24 премії, звільняти не будуть

Очільник області також повідомив, що минулого тижня мав «неприємну розмову стосовно виділення землі атовцям». Тоді голова ЛОДА заявив, що ініціатори створення списку його «трошки надурили», але не назвав імен відповідальних за зловживання людей.

«У мене є велике прохання, щоби ми провели службове розслідування. На предмет того, яким чином ці люди проходили через комісію, що створена при облдержадміністрації і перевіряє участь людей в бойових діях на території України», – додав Олег Синютка.

Голова ЛОДА повідомив, що розслідування повинно завершитися в 10-денний термін. Після цього він збирається провести ще декілька зустрічей: з фігурантами скандального списку, а також з громадськими активістами. Саме тоді голова ЛОДА планує оголосити своє підсумкове рішення стосовно виділення ділянок біля озера.

Читайте також: Львівські комунальники розірвали угоду на ремонт туалетів у ратуші

Нагадаємо, що 11 грудня Олег Синютка підписав розпорядження про виділення 83 земельних ділянок біля біля озера Наварія в Пустомитівському районі, всього за 15 км від Львова. Голова ЛОДА розпорядився виділити землю на основі клопотання учасників антитерористичної операції. Однак згодом журналісти антикорупційного проекту «Наші гроші. Львів» виявили, що в списку опинилося чимало підприємців і чиновників, які ніколи не брали участі в бойових діях.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!