Влітку ситуація з електроенергією в Україні може бути напруженою

790 0
«Укренерго» намагатиметься не допустити відключень та «блекаутів».
Фото  умовне

Фото умовне

Влітку ситуація з електроенергією в Україні буде напружена з точки зору балансу електроенергії, проте «Укренерго» використовуватиме всі засоби, аби не допустити відключень та «блекаутів». Про це повідомив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі «Радіо Свобода». 

«Якщо електроенергії не буде вистачати, ми будемо імпортувати електроенергію з Європи. Ми можемо також включати додаткові генеруючі потужності, наприклад, ті, які використовують природний газ. Влітку, традиційно, такі теплоелектроцентралі використовуються мало, але ми можемо включити додаткову генерацію на газу, якщо буде така потреба. Тому я би не говорив про невідворотні відключення чи «блекаути», – зазначив Володимир Кудрицький.

Вимкнення електроенергії влітку не будуть пов’язані з дефіцитом електроенергії – це можуть бути технічні негаразди з мережею, пов’язані з потрійним навантаженням на неї цього року та щорічними плановими роботами перед зимово-осіннім періодами. 

Читайте також: Що дозволить уникнути можливих відключень електроенергії. Пояснення ДТЕК

«Це пов’язано з тим, що електростанції та підстанції треба відновлювати після обстрілів та посилити захист інших енергетичних об’єктів до зими. Наразі цим займається не тільки «Укренерго», а й інші енергетичні компанії», – розповідає Кудрицький.

За словами голови «Укренерго», для уникнення відключень електроенергії влітку та взимку необхідно відремонтувати якомога більше електростанцій та підготувати їх до зими, для чого потрібно буде згенерувати певний фінансовий ресурс. Додаткові кошти на це виділяють західні партнери, зокрема, кредити, гранти та гуманітарну допомогу, пояснює він. 

Нагадаємо, що Кабмін затвердив підвищення з 1 червня тарифу на електроенергію для населення до 2,64 грн/кВт-год. Ознайомитись детальніше можете за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!