Ситуація з електропостачанням покращується з кожним днем, ‒ Галущенко

775 0
Планові відключення застосовуватимуть після стабілізації енергомережі.
Фото умовне

Фото умовне

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що ситуація з електропостачанням покращується з кожним днем. Після того, як повністю стабілізують енергомережу, знову зустосовуватимуть планові відключення світла.

Джерело: міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону

«Ситуація покращується з кожним днем, тому що ключове для нас – збільшення обсягів генерації. Це скорочує дефіцит в енергосистемі. Якщо – це ключове – не буде подальших обстрілів енергосистеми, то в найближчій перспективі ми зможемо стабілізувати і скоротити час відключення. Це вже будуть планові відключення. В принципі це головна мета – зробити це плановим і зрозумілим для людей»,‒ сказав міністр.

Читайте також: Козицький розповів, чому графіки планових відключень світла не відповідають дійсності

Нагадаємо, що на Львівщині тривають аварійні відключення електроенергії. Від учора вони відбуваються таким чином: на 8 годин споживачів відключають від живлення, на 4 – подають електроенергію, опісля на 8 годин знову відключають. Це вимушені заходи через дефіцит потужності в енергосистемі держави. Подібні відключення відбуваються в усіх областях.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!