Ситуація зі світлом може погіршитись: що чекає Київ 7 лютого

595 0
Найближчими днями ситуація з енергозабезпеченням в усіх регіонах може погіршитися через похолодання.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

У компанії ДТЕК повідомили, що найближчими днями ситуація з поставками електроенергії в Києві та інших регіонах може погіршитись. Така ситуація може скластися, якщо через погіршення погодних умов, унаслідок чого навантаження на енергосистему зросте.

На завтра, 7 лютого Укренерго ввели обмеження: для Києва 1147 МВт на день та 768 МВт вночі. Для Дніпра та області обмеження становитимуть 1707 МВт на день та 1652 МВт на ніч. Таким чином міста завтра будуть забезпечені на 71% та 76% від потреб відповідно.

«Хоча генерація зросла, але через морози зростає і споживання. Крім того, сніг і мороз можуть бути причиною додаткових аварій на лініях. Тому прошу обережно користуватися електроприладами», – про це написав гендиректор Yasno Сергій Коваленко у Facebook.
 
 
За прогнозами синоптиків, тиждень буде холодним, тому навантаження на енергосистему збільшиться. Цілком імовірно, що колегам доведеться застосовувати більш тривалі відключення. Про це йдеться у повідомленні ДТЕК. Тож енергетики вчергове нагадали про заощадливе споживання електроенергії.
 
Отож,  попри можливі ускладнення через погодні умови, завтра, 7 лютого будуть продовжувати  застосовувати стабілізаційні вимкнення електроенергії. Подивитись графік відключень світла кияни можуть тут, а жителі Київської області – тут.

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!