Київ

Таємничий спалах в небі над Київщиною. Що відомо

1897 0
Експерт припускає, що це міг бути метеорит або ж якийсь інший об’єкт

Уночі проти 20 квітня жителі Києва і області бачили в небі яскравий спалах, було оголошено повітряну тривогу. Але, що саме сталося невідомо.

Спалах бачили близько 22:00 19 квітня. Тоді Київська обласна військова адміністрація повідомила, що в небі над столичним регіоном було зафіксовано ворожий об’єкт, працювала ППО. Таке саме повідомлення з’явилось і в телеграм-каналі голови Офісу президента Андрія Єрмака. Однак трохи пізніше вони видалили це повідомлення.

Потім у КМВА заявили, що спалах у небі був наслідком падіння космічного супутника NASA, а тривогу оголошували, аби уникнути можливих жертв від падіння уламків об’єкта.

«Близько 22:00 години 19 квітня у межах Києва у небі спостерігалося яскраве світіння повітряного об’єкта. За попередньою інформацією, це явище стало результатом падіння на Землю космічного супутника NASA. Аби уникнути жертв від падінь на землю уламків — була оголошена повітряна тривога. ППО не працювала», — йшлося у повідомленні начальника КМВА Сергія Попка.

Водночас у командуванні Повітряних сил цю інформацію не підтвердили. За словами речника ПС Юрія Ігната, наразі обставини цієї події з’ясовуються, а за попередньою інформацією спалахи на Києвом пов’язані із падінням супутника чи метеорита.

При цьому, як пише BBC, Національне агентство США з аеронавтики й дослідження космічного простору (NASA) спростувало твердження, що спалахи над Києвом могли бути спричинені падінням з орбіти супутника RHESSI.

«Роб Маргетта з Офісу комунікацій NASA сказав Бі-бі-сі, що супутник перебував на орбіті в момент, коли (над Києвом – ред.) спостерігався спалах», - зазначається у повідомленні британської служби.

Крапки над «і» не розставив і Головний центр спеціального контролю. Там зазначили, що на території України зареєстрована високоенергетична акустична подія. 

За припущенням аналітика з питань космосу, ексрадника голови Державного космічного агентства Андрія Колесника, версія про падіння супутника малоймовірна, адже якби впав супутник, то не було б чутно вибуху. Натомість він переконаний, що це міг бути метеорит або ж якийсь інший об’єкт.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!